Om hotellet

OM HOTELLET

Hotell Paradis är ett familjeägt hotell som ligger mitt mellan Nässjö och Eksjö utmed väg R128 med en vidunderlig utsikt över sjön Södra Wixen.

Nya ägare för verksamheten från 1 nov 2021.

Hotellet, (i kontrast med storkedjorna) finns i en äldre välbevarad byggnad från 40-talet och har varit pensionat, vilohem, hem för rekreation och behandling genom åren. Dagens hotell inrymmer 21 rum i olika utföranden och i annex till huvudbyggnaden finns ytterligare 5 mindre rum med själhushåll och ett torp med 1 rok. Hotellet har en konferensavdelning samt gästkök.


Hotellet är djurvänligt och har vissa rum/avdelningar där gäster kan ha med sig sina fyrfota vänner.


Restaurangen serverar kvällens meny. 

(pga tidsbrist serveras Ej lunch)

                                     

NATURRESERVAT

Några minuterns gångväg bort finns lilla naturreservatet Hackareviken med sin unika fauna och rika djurliv. Omgivningarna består till största delen av lövskog med vackra promenadstigar och små vägar. På våren blommar körsbärsträden i dalen, på kullarnas sluttningar blommar blåsippor och vitsippor i mängder.  Precis utanför dörren till hotellet går vandringsleden Smålandsleden, som är en del av den kända Höglandsleden.

TRÄDGÅRDEN

När vädret tillåter, ta gärna en rundvandring i trädgården, som tidigare varit visningsträdgård. Det stora växthuset har varit en sevärdhet, men används inte idag. Man kan hitta spännande växter som är perenna sedan många år. En liten guldgruva med blommor och spännande växter, kryddor, bärbuskar och fruktträd finns att upptäcka.

Fråga efter våra uteleksaker! Förutom en stor sandlåda för barnen så har vi krocket, Boccia, kubb, dart osv.

SJÖNÄRA

Inom tio minuterns gångavstånd finns sjön Södra Wixen. Det är en källsjö i Emåns vattendsystem  med klart och friskt vatten utan försurningspåverkan. Sjön ingår i det Europeiska nätverket av skyddsvärd natur och har en stor artrikedom och har fina förutsättningar för en variationsrik vattenvegetation, fisk- och fågelfauna. Sjön hyser flera utrotningshotade arter.

Ett mysigt naturbadställe med grilltunna finns ute på udden.

TÄNK på miljön!


 

 

 

VILL DU BO PÅ HOTELL PARADIS?

Ring 0730-57 06 05